Американският съюз за защита на гражданските свободи се нахвърли с критика срещу президента на САЩ Доналд Тръмп във връзка с решението му да не затваря печално известния затвор в Гуантанамо.

 

Директорът на проекта за национална сигурност от Американския съюз за защита на гражданските свободи Хина Шамси се нахвърли с жестока критика към американския президент.

«В допълнение към неизброимите човешки страдания, този затвор струва на данъкоплатците на САЩ над 445 милиона долара на година.

А това е само за 41 човека.

Ни трябва да не допускаме разширяването на този затвор», заяви Шамси.

 

Тя заяви, че бившият президент на САЩ Барак Обама и неговият предшественик Джордж Буш са били на правилен път по отношение на Гуантанамо.

«Тръмп прави голяма грешка, той удвоява заплахата за националната сигурност и нарушава правата на човека в Гуантанамо.

В продължение на много години Джордж Буш и Барак Обама се опитаха да бъдат отговорни по този въпрос, но Тръмп реши да промени курса, той се стреми да вдъхне нов живот на затвора, който стоварва Америка на самото дъно чрез издевателствата и незаконното безсрочно задържане на хората там.

По такъв начин излиза, че Тръмп никога няма да направи страната ни безопасна», добави Хина Шамси.

В речта си за «Положението на страната» президентът на САЩ Доналд Тръмп се похвали, че е подписал нов указ, който «предполага военна политика по отношение на задържането и дава нов живот на затвора в Гуантанамо».

Припомняме, че след терористичната атака от 11 септември в затвора бяха задържани около 800 човека.

Бидейки републикански кандидат за президент Тръмп обеща през 2016 година да напълни затвора с «лоши момчета».

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;