1 февруари 2018-Нюз Фронт.

В информационния апокалипсис, който стана част от нашето ежедневие, трябва да се научим да сме много внимателни и да проверяваме представяната ни информация.

За съжаление, не малка част от колегите журналисти, си позволяват да публикуват непотвърдена и проверена информация , преследвайки различни цели.

Такъв е случаят и за който ни сигнализира Велизар Енчев по повод инициативата на Слави Трифонов, в която се спряга името му.

 

 

Вестник „Галерия“ написал, че ще влизам в движението на Слави Трифонов, че работата била опечена, че даже съм водел преговори и т.н. и т.н.

Чета, препрочитам и не вярвам на очите си.

Звъня на един от редакторите на вестника, за да науча от първа ръка тази вест за моята особа. Обяснението му за фалшивата новина е смайващо «професионално»: „Ми знаеш ли колко хора ни казаха, че това е истина…“
Е, как да имаш вяра на вестникар?

 

Така, че нямаме новина, или по-скоро новината е, че информацията, относто това, че Велизар Енчев ще бъде част от екипа на новата партия, която подготвя Слави Трифонов е фейк, или фалшива новина, защото самият Велизар Енчев  вече я опроверга. 

Друг е въпросът какво се крие зад този фейк- може би, по такъв начин се опитват да покажат, че искат да видят сред екипа на новото движение именно такъв експерт като Велизар Енчев и така му правят предложение?

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;