Слави Трифонов прави партия, изцяло финансирана от банкера-беглец Цветан Василев, съобщава днес в-к Галерия”.

Кой влиза в новата партия?

В редиците на новата формация влизат добре познати стари муцуни с доста съмнителна репутация. Пример затова е бившият военен министър Николай Цонев, който беше определен от прокурор Роман Василев като “абсолютен престъпник”. На него са отредили ролята на Цветан Цветанов в ГЕРБ — щял да бъде строителят на партията. Като дясна ръка на новоизлюпения се политик се спряга името на бившия приближен на Веселин Марешки — Костадин Костадинов, който сега съди варненския аптекар за собствеността на една местна пицария. Не веднъж в публичното пространство е излизала информация за тежката психическа нестабилност, от която страда Костадинов, но въпреки това явно умее добре да се продава на “силните на деня”. Ново лице според екипа на Трифонов е и  Велизар Енчев.

Цветан Василев — основен спонсор на Дългия

BNews държи да направи едно съществено уточнение и да припомни някои забравените факти на своите читатели. Партията на Николай Цонев “Нова алтернатива” участва самостоятелно на извънредните избори за Народно събрание през 2014 г. и получи 0,32% от гласовете. Костадин Костадинов пък със своето Движение “Възраждане” бе подкрепен от едва 1% от българските избиратели на последния парламентарен вот през 2017, а Велизар Енчев с “Българска пролет” — от едва 0,27%. Сумарното изчисляване на получените гласове от лицата, които се готвят да влизат в управлението на страната, не дават заветни 4%. Комично? — не, по-скоро твърде драматично.

Ако до вчера това беше просто слух, днес вече е официално потвърдена информация. Достоверни източници на BNews разкриха и кои са били посредниците по сделката. Като лобисти в Белград са били изпратени Кънчо Стойчев и Андрей Райчев — социолозите, за които в своите показания основният свидетел срещу Цветан Василев по делото “КТБ” Бисер Лазов твърди, че са прибрали 1 млн. лв. при лично предаване (на ръка). Двамата са известни още в политическите среди като верните слуги на премиера Бойко Борисов.

Цената на сделката

Нашите източници разкриха и каква е цената на сделката. В хода на преговорите всяка от страните е поставила своите условия. Шоуменът категорично е настоявал за придобиване на БТВ. След редица разговори са стиснали ръце. Крайният резултат — Трифонов получава като подарък от Кабинета “Борисов-4” телевизията, а в замяна депутатите, които вкара в следващия парламент (очаква се да бъдат около 40) да се превърнат в новата патерица на властта като заемат мястото на Патриотите и Марешки.

“Аз съм единственият, който може да ви спаси от прегръдка с ДПС”.

След като изрича тези думи Слави получава “ключ за властта”. Хора от близкия кръг твърдят, че след като шоумена развива тази своя теория, всички започват да гледат на него с други очи, след като дава мъжка дума и че депутатите му ще крепят ГЕРБ — става Любимец 13 на премиера.

Отраженията на резултатите от преговорите ясно се виждат и в Шоуто Не е случаен фактът, че в последните четири предавания Дългия отделя по над 15 минути ефирно време за скеча на актьора Краси Радков, който се въплътява в образа на депутата от ДПС Делян Пеевски и цинично го осмива. Друг основен гост в студиото е и евродепутатът Николай Бареков. В неговия образ виждаме редовно от екрана комикът Мариян Бачев. Някога да сте видели скеч с премиера Бойко Борисов или с банкера Цветан Василев — спокойно, няма и да видите.

Нов бардак със стари к***, финансиран по добре познатата срамна схема, следствие на още по-срамни договорки. Това е, уважаеми читатели и зрители, което ви готвят в новия сезон от сагата “Кабинетът Борисов”.

Bnews

Тагове: ; ;