Маневрите на руския изтребител Су-27 при прихващането на американския разузнавателен самолет на границата на Русия са «стандартни» и «абсолютно законни». Това заяви пресслужбата към Министерството на отбраната на Русия.
Минобороны рекомендовало Пентагону прекратить полёты у границ России
«Изпращайки свои пилоти на разузнаване в района на Черно море, трябва да се отчита, че там те ще бъдат посрещнати от руски изтребители, а не от украинските им партньори.
Раздайте  на своите екипажи нови карти с правилно нанесени там обозначения на границите на въздушното пространство на Руската Федерация», се казва в съобщението от руското ведомство.
Военните обърнаха внимание и на това, че за «руската изтребителна авиация прихващането на въздушни цели, които се приближават до границата  на Русия с изключени транспондери продължава броени минути».
«Затова действията на руския Су-27, който е пресичал над 2 часа и 20 минути опитите на американския самолет-разузнавач ЕР-3Е Aries II да се приближи до въздушното пространство на Русия в района на Крим, е правилно да бъде наричано съпровождане», добавиха от ведомството.

Тагове: ; ; ;