Министерството на отбраната на Русия препоръча САЩ да се въздържат от подобни полети близо до руската граница, както превърналото се вече в сензация прихващане на американски самолет-разузнавач над Черно море от руския изтребител Су-27.

«Ако за американските пилоти осъзнаването на факта на съпровождане и прихващане от страна на руските изтребители близо до границата на Руската Федерация е причина за депресия и фобии, ние препоръчваме на американската страна в бъдеще маршрутите на подобни полети около руски граници да бъдат изключени или страните да се върнат на масата за преговорите и да се договорят за правилата за тяхното изпълнение», се казва в изявлението на отбранителното министерство на Русия.

Отбелязва се още, че маневрите на Су-27 са били «стандартни, абсолютно законни и абсолютно безопасни» за самолета-разузнавач от американския флот.

«Въздушните и космическите сили на Русия и в бъдеще ще продължат да осигуряват надеждна защита на въздушното пространство на Руската федерация», се казва още в съобщението на Министерството на отбраната на Русия.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;