Групировката Fancy Bears публикува поредните документи, в които фигурира президентът на МОК Томас Бах.

В частност, на него му приписват изявлението, че Канада с нищо не се различава от Русия по въпросите за укриване употребата на допинг при спортистите.

Хакерите от Fancy Bears публикуваха документи на Олимпийскиу комитет на Канада, в които се говори за положителната допинг-проба на спортиста Шон Барбър.

В резултат на теста в организма му са открити следи от кокаин, но НЕ последва дисквалификация и той замина за Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година, където зае 10-то място.

Спортистът не бе отстранен във връзка с това, че по време на показанията обясни следите от кокаин от връзката си с проститутка.

От комитета решиха да го признаят за невиновен и скриха положителната допинг-проба, но обществеността все пак разбра цялата тази история.

 

Според информация на хакерите, президентът на МОК Томас Бах е нарекъл тази история намеса на държавата в спорта, а също е заявил, че Канада с нищо не се различава от Русия по въпросите за укриването на допинг.

На Русия бяха наложени многобройни санкции, в това число — отстраняване на целия национален отбор от Олимпиадата през 2018 година.

Съответното решение бе прието на заседание на изпълнителния комитет на организацията на 5 декември 2017 година.

 

 

Тагове: ; ;