Турция ще представи опозиционните групи от Сирия в Сочи

Турция ще представи опозиционните групи от Сирия в СочиНякои сирийски опозиционни групи са решили да не присъстват на мирните преговори в руския курорт Сочи и вместо това Турция ще ги представлява, предаде Анадолската агенция.
Според дипломатически източници сирийски опозиционни групи са решили да не участват в срещата и са предоставили правото да ги представлява на Турция.
Повод за възникналата криза около присъствието на делегации на бунтовници на Конгреса за национален диалог в Сочи станал плакат, окачен на летището с логото на срещата, на който фигурирало «знамето на сирийския режим», но не и на някои други групи. Представителите на арабски, тюркменски и кюрдски групи реагирали срещу този факт и възникнала криза.
Турската частна телевизия НТВ информира, че конкретно тюркменската делегация ще бъде представлявана от представителите на Анкара. Тюркмените чакали на летището от около 20 ч. снощи в очакване проблемът да бъде разрешен, но така и не се решили да отидат на срещата.
При възникналата криза се е намесила турската делегация, а турският външен министър Мевлют Чавушоглу е обсъдил темата в телефонен разговор с руския си колега Сергей Лавров. Двамата са разговаряли два пъти само за ден, посочват турските медии, бта

Коментари:

Зареждане ...