За да се постигне цялостно политическо решение в САР с водещата роля на ООН и на базата на резолюциите на Съвета за сигурност, се нуждаем от истински ефективен междусирийски диалог , заяви руският президент Владимир Путин в посланието си към Конгреса на Националния сирийски диалог, който започна във вторник в Сочи.

«Можем  с увереност да твърдим, че са създадени условия, за да се отгърне трагичната страница в сирийски история. С оглед на положителните тенденции, се нуждаем от истински ефективен междусирийски диалог, за да се постигне цялостно политическо решение под ръководството на ООН и на базата на решенията на международната общност, особено на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН 2254, «- това се казва в съобщението на Путин, прочетено от министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

Конгресът Националния сирийски диалог в Сочи бе официално открит във вторник, съобщава се за участието на повече от 1,5 хиляди души, представляващи всички политически, етнически и религиозни групи Сирия. Главната задача на Конгреса е да се започне работа по новата конституция на страната и да се създаде конституционна комисия.

Тагове: ; ; ;