Президентът на Русия Владимир Путин нарече Григорий Родченков самоумник, който са измъкнали извън границата на Русия: Руският лидер също посочи, че информаторът на  WADA явно има проблеми със закона.

«Сега хванаха този малоумник Родченков, хвърлиха го тук. Вижте, човекът явно има проблеми и със закона — той казва, че се е занимавал с противозаконна дейност, този човек трябва да отиде в затвора», заяви Путин.

Руският лидер припомни, че Родченков е имал опити за самоубийство, за което бившият директор на Антидопинговия център нееднократно е разказвал.

Путин също постави под съмнение факта, че на човек с доказани психологически проблеми може да се има доверие.

При това всички обвинения срещу руските спортисти се изграждат на показанията на Родченков, отбеляза руският лидер.

Според Путин, това предизвиква удивление, както и фактът, че сътрудничеството на Родченков със спецслужбите на САЩ се поднасят като нещо добро.

«Казват, че той работи под контрола на спецслужбите на САЩ и това е нещо добро. За кого е добро? За  нас е лошо — той работи под контрол, е, блестящо, че той работи под контрол.

Само не и за нас е блестящо», направи изводите си Путин.

Припомняме, че краят на миналата и началото на тази година се ознаменува с безпрецедентни нападки срещу руските спортисти.

МОК първо дисквалифицира Олимпийския комитет на Русия, а след това започна да затваря пътя към Олимпийските игри в Южна Корея дори за тези спортисти от Русия, които никога не са били замесени в допингови скандали.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;