Спецпредставителят на президента на Русия за сирийското регулиране Александър Лаврентиев сподели за целите на Конгреса на сирийския национален диалог в Сочи.
«Разбира се, ще бъде предоставена възможността делегатите да говорят и да изложат своят позиция — как те виждат в реалността установяването на мира в тази страна.
Една от целите е подбор на кандидати за участие в работата на комисията за обсъждане на Конституцията. Това е много важно, защото именно този въпрос имаме намерение да предадем в съответствие с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН 2254 за по-нататъшна имплементация на Стафан де Мистура», каза той.
Според него, делегатите на конгреса също ще имат възможност да обсъдят заключителното изявление и обръщението към ООН и други международни организации за оказване помощ на Сирия.
По-рано Лаврентиев заяви, че Конгресът на сирийския национален диалог в Сочи е уникална възможност за опозицията в Сирия да демонстрира своята политическа платформа и готовността си да обсъди ситуацията в страната на базата на фундаментални принципи.

Тагове: ; ;