«Ислямска държава» пое отговорност за нападението срещу военната академия в Кабул, съобщи Ройтерс, като цитира информационната агенция на групировката Амак.
Най-напред атентатор самоубиец атакува армейската част, отговорна за охраната на военната академия, след което започна престрелка, която продължи и след разсъмване. Атаката започна около 4,00 ч. сутринта. Спецчасти са изпратени в района на академията — комплекс от около 40 хектара в Западен Кабул. Кварталът е напълно блокиран.
Двама афганистански военни са убити, а 10 са ранени при атаката, извършена от петима нападатели, съобщи Давлат Вазири, говорител на министерството на отбраната, цитиран от Асошиейтед прес и Франс прес. Един от тях се самовзриви, трима са убити, един е заловен жив, заяви представителят на военното министерство, като подчерта, че  армейската част, охраняваща академията «Маршал Фахим», е била мишена на атаката, а не самата академия.
Командващият военния гарнизон Афзал Аман потвърди, че армейска част в района на академията е била атакувана с ръчни гранати, бта

Тагове: ; ;