Общо 447 терористи от Кюрдската работническа партия (ПКК), Партията на демократичния съюз (ПДС), Силите за защита на народа (СЗН) и ДАЕШ са били убити от началото на турската военна операция «Маслинова клонка» в Северозападна Сирия, съобщи турската армия, цитирана от в. «Дейли сабах».
В съобщението се отбелязва също, че военновъздушните сили на Турция досега са унищожили при въздушни удари близо 340 цели, сред които убежища, складове с боеприпаси и огневи позиции на терористите от ПКК/ПДС/СЗН и ДАЕШ.
Двама турски войници са били убити, а 11 са ранени на осмия ден от операцията, се посочва още в публикуваното вчера съобщение.
На 20 януари Турция започна военна операция в района на Африн срещу ПКК, ПДС, СЗН и ДАЕШ (арабската абревиатура на «Ислямска държава»). Турция разглежда сирийските кюрдски Сили за защита на народа и тяхното политическо крило — Партия на демократичния съюз, като разклонение на поставената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК), която от десетилетия води въоръжена борба срещу турската държава.
Същевременно кюрдската агенция Фърат съобщава, че броят на убитите при турските въздушни удари и артилерийски обстрел цивилни в района на Африн е достигнал 86 души, предаде ТАСС. Според Анджела Ришо, ръководител на здравната служба в Африн, други 198 души са били ранени и са получили помощ в болниците, като мнозинството от жертвите са жени и деца, бта

Тагове: ; ; ;