Руската полиция е влязла в московския офис на опозиционния лидер Алексей Навални и е започнала разпити. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на кадри, разпространени в интернет от поддръжници на Навални.
Роман Рубанов, един от последователите на опозиционера, посочва в социални медии, че полицаите са заявили, че разследват съобщения за бомба в офиса. Стотици поддръжници на Навални започнаха днес протести в цялата страна, призовавайки гласоподавателите да бойкотират президентските избори на 18 март, след като Върховният съд на Руската федерация отхвърли в петък жалбата на Навални срещу отказа на властите да го регистрират като кандидат за президент, предаде ДПА.
Руската централна избирателна комисия по-рано излезе със заключение, че Навални не може да се кандидатира за президент на изборите през март заради предишна присъда за финансови престъпления, за които му е наложена условна присъда. Той отрича всички предявени му обвинения и твърди, че те са скалъпени, за да бъдат пресечени политическите му амбиции.
Навални призова за бойкот на изборите на 18 март, на които се очаква безапелационна победа и пореден 6-годишен президентски мандат на Путин.
Градските власти в Москва заявиха в петък, че протест в подкрепа на Навални не е разрешен и заплашиха със съдебни действия срещу него. Членове на организационния екип на проявите са били задържани в четири града в страната, съобщиха негови привърженици. «Нашият бойкот се превърна в истински кошмар за Кремъл», написа в Туитър организацията, бта

Тагове: ; ; ; ;