Президентът на САЩ Доналд Тръмп не се срещна с украинския лидер Петро Порошенко на Световния икономически форум в Давос, защото не му стигнало времето за това.
Това съобщи на страницата си в Twitter журналистът от канала CBS Маргарет Бренан, позовавайки се на изявлението на държавния секретар на САЩ Рекс Тилерсън.

«Секретарят Тилерсън остана в Давос и току-що се срещна с украинския президент Порошенко. Тилерсън му каза, че Тръмп също иска да се срещне с него, но е нямал време. Тръмп вече е на път към Вашингтон «, се казва в съобщението.

Secretary Tillerson remains in Davos & just met with Ukraine’s @poroshenko. Tillerson told him that @POTUS wanted to meet with him too but did not have time. @POTUS is already wheels up to Washington.

По-рано ръководителят на украинското външно министерство Павел Клинкин заяви, че Порошенко и Тръмп ще проведат разговори по време на форума в Давос. В същото време Белият дом съобщи, че такава среща не е планирана, но лидерите могат да се срещнат на едно от събитията.

Тагове: ; ; ; ;