Twitter изпрати до комитета по култура, СМИ, спорта и цифровите технологии на Великобритания писмо, в което се казва, че социалната мрежа е проучила акаунтите, открити от лондонския  City University, но не разполага с доказателства за намесата на Русия в референдума за излизането на Великобритания от ЕС, съобщава Daily Star.

«Нямаме твърди доказателства, за да можем окончателно да свържем акаунтите с Русия или с Агенцията за интернет-изследванията (руска компания, занимаваща се с въздействие върху общественото мнение в интерес на руското правителство, бел.ред.)», цитира изданието думите на компанията.
Според изданието, социалната мрежа съобщава, че ще извести комитета в случай на откриване на нова информация относно референдума през 2016 година.

 Sky News отбелязва, че в отговор на писмото главата на комитета Деймиън Колис е заяли, че част от въпросите все още остават нерешени.
«Невъзможността да получим преки отговори на тези въпроси, каквито и да са те, само засилва тревогата, а не успокоява хората», цитира изданието думите на Колинс.
Комитетът разкрива подробности от слушанията на специалния комитет към палатата на общините във Великобритания, които ще се излъчват пряко в ефир.
Съобщава се, че по време на заседанието, планирано за следващия месец във Вашингтон, ще бъдат представени доказателства от Google, Facebook и Twitter, а също от ръководителите на CNN, The New York Times и CBS News.
 
В началото на януари компанията Facebook съобщи на комитета за своето намерение да разшири разследването на руската активност в своята платформа по време на провеждането на референдума за излизането на Великобритания от ЕС.
Предишните изявления на компанията за това, че Русия е изхарчила по-малко от един долар за реклама в подкрепа на Брекзита, не устройват комитета, който настоя Facebook да проведе повторен анализ на данните, съобщава  Sky News. 
Превод и редакция: Петя Паликрушева Източник: https://news.sky.com/story/twitter-fails-to-find-strong-enough-evidence-to-link-russia-with-brexit-vote-11222466

Тагове: ; ; ; ; ; ;