Русия успя да предотврати удар с 624 крилати ракети на НАТО по Сирия, това заяви министърът на отбраната на Руската Федерация Сергей Шойгу.

«Нашето присъствие том, ако си спомните времето преди година, а още по-добре преди година и половина, как постепенно, стъпка след стъпка се променяше ситуацията като цяло, променяше се ситуацията по отношение на Сирия, тогава ще си зададете въпроса:

«А какво щеше да се случи, ако нашият президент не бе успял да убеди и да реализира идеята за предаването и унищожаването на химическото оръжие.

Там буквално стояха в денонощна готовност крилати ракети — 624 на брой — те бяха готови да нанесат масиран удар по Сирия. 

Не, това вече дори нямаше да бъде втора Либия.

Защото в Либия днес е очертана структурата на властта. Там има законодателна, изпълнителна власт, появяват се структури и на ИДИЛ. Разбира се, там има многобройни племена, между които има някакви отношения.

Тези четири години, в които ние воюваме в Сирия, това е съвсем друга война. Това е съвсем друго ниво на разрушения в страната, това е съвсем друго ниво на разделение вътре в страната на зони на влияние…

Ако не се бяхме намесили, би се случило това, че в бъдеще щеше да е невъзможно всичко това да се събере и възстанови в някаква конструкция…»

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ;