Заместник председателят на комитета по отбрана и сигурност към Държавната дума на Русия Юрий Швиткин коментира изявлението на британския министър на отбраната Кевин Уилямсън, че Москва може да унищожи жизнено важна инфраструктура на Обединеното Кралство.
«Такива  хора, като министърът на отбраната, нямат предел на фантазията си. Разбира се, това се прави, за да се покаже, че има някаква агресия от страна на Русия, защото със същото това те се опитват да оправдаят стратегията, която изработват, която ще носи настъпателен характер», каза парламентаристът.
 Швиткин също припомни, че изявлението на Уилямсън е прозвучало в навечерието на преразглеждането на отбранителната политика на Великобритания.
«Налице е лобиране за военно-промишления комплекс. Опитват се да посеят страх сред гражданите на Великобритания към Русия, още повече, че при тях има трудна ситуация около излизането им от ЕС», завърши депутатът.
По-рано британският министър на отбраната Кевин Уилямсън заяви, че Москва може да унищожи жизнено важната инфраструктура на Обединеното Кралство и да провокира по такъв начин «паника и хаос».

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;