26 януари 2018-Нюз Фронт.

Правителството на Германия спира износа на оръжие за Турция във връзка с излизащата из-под контрол турска  военна операция «Маслинова клонка»срещу кюрдкото население  в Африн, Сирия която продължава да взема жертви.

 


» Федералното правителство на Германия е силно обезпокоено от военния конфликт в северна Сирия. Ние не можем да предположим какви ще са резултатите от коалиционните преговори и ще изчакаме обсъждането на критичните въпроси до формирането на новия кабинет. Що се касае до актуалното обсъждане по въпроса за износа на въоръжение, то за правителството стана ясно, че ние не трябва да доставяме въоръжение в регионите на конфликта и няма да го правим»,- цитират заявлението на вице-канцлера на Германия Зигмар Габриел от изданието«Spiegel»

Немското издание подчертава, че решението за спирането на плановите програми по модернизация на танкове Leopard за Турция е било съгласувано с канцлера Ангела Меркел и вице-канцлера Зигмар Габриел още преди операцията в Африн. Сякаш предчувствие са имали, а? А кой искаше Турция да стане част от Европейския Съюз и да ни пази от мигрантите? Турция днес показва войнстващото си страшно лице, онова лице което минимум два народа помнят и пролятата кръв на земите си от времената на Османската империя. Турция започна нашествието в северната част на Сирия, региона Африн, под предтекст, че ще защитава границите си. Ето така защитава Турция..страшно. Международната общност все още не е успяла да види до край мащабите на случващото се. Но едно е ясно- Турция трябва да бъде спряна, защото ако не бъде спряна, мирът в региона е поставен под въпрос, ако ситуацията деескалира.

Очаквайте подробности, продължаваме да следим темата в развитие.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;