25 януари 2018-Нюз Фронт.

Рускотото външно министерство отговори на нападките на Вашингтон за химическа атака в Сирия. Коментарът е ясен и категоричен.

 

Американската страна предприема масирана пропагандистка атака с цел да очерни Русия по целия свят, заявиха от прес-службата на руското външнополитическо ведомство.

 

«Редица високопоставени представители на САЩ си позволиха клеветнически обвинения по адрес на Руската Федерация и Сирийската Арабска Република, опитвайки се по такъв начин да прехвърлят отговорността за инциденти в хода на конфликта в Сирия и използването на химическо оръжие върху Москва и Дамаск.

По същество е предприета масирана пропагандистка атака с цел очернянето на Русия на световната арена и подриването на мирното урегулиране в Сирия «,- се казва в съобщението на ведомството.

 

От външното министерство на Русия напомниха също, че САЩ заедно със съюзниците си » умишлено убиха през ноември миналата година Съвместния механизъм за разследване на химически инциденти в Сирия» (СМР), отказвайки » да приведат дейността му в съответсвие е международните стандарти на професионализъм и обективност.

 

 

» На 23 януари американските представители категорично отхвърлиха на заседанието на Съвета за Сигурност на ООН нашият проект на резолюция за създаването на нов, безпристрастен и реално ефективен механизъм за замяна на СМР»,- подчертаха от министерството.

 

Както подчетаха руските дипломати, никакви инструменти за провеждане на частни разследвания не им трябват на американците, тъй като им «трябват само предлози за обвинения на сирийските власти, а сега и на Русия».

 

Москва призова партньорите си да се дистанцират от договореностите, постигнати със САЩ в Париж по време на срещата по разследването на химическите атаки.

» Ние сме уверени, че много от участниците в парижката среща разбират нечистоплътността на онези, които стоят зад така нареченото «партньорство». Призоваваме колегите да помислят, към какво клони САЩ, и да се дистанцират от тази рискована авантюра, нямаща нищо общо с целите, заявени от организаторите й»,- отбелязаха още от Министерството на външните работи на Русия.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;