Превод:

Американските власти по-скоро не могат да докажат, че Москва се е намесвала в президентските избори в САЩ, пише   Los Angeles Times.

Изданието отбелязва, че вместо това американците спешно трябва да се съсредоточат върху разбирането, че е налице нова студена война с държава, която вече веднъж са били отписали от сметките си.

САЩ днес са полудели от Русия и сами са си виновни за това.

Именно американското правителство наложи санкции на Русия, изпрати към нейните граници войска и достави оръжие за Украйна и Грузия, считат авторите на материала.

Независимо от това, обществената дискусия по руския въпрос в страната така и не започва.

«Не е ясно и това, заслужава ли руската дейност такова внимание. Ако Клинтън не успя да победи вулгарния, нечестен, невеж женомразец, който бе новак в политиката и чиято кампания се опираше на расизма, ксенофобията и явно неизпълнимите обещания — а всичко това активно се публикуваше в пресата през 2016 година — вероятно руската намеса не е оказала особено влияние върху резултатите от изборите», отбелязва авторът на материала.

Вместо тези истерии американците трябва да разберат, че те са в нова студена война с тази същата Русия, която в последната четвърт на века нееднократно наричаха свой партньор.

Русия няма намерение да изчезва.

Тази страна съвсем не умира, както често се твърдеше през 1990-те години и в началото на 2000-те.

Нейната икономика не се руши, а нейната армия отново се засили — и Кремъл използва тази армия напълно умело и решително.

На световната арена Русия си остава важен играч, чийто интереси и възможности на този етап не сме осъзнали в пълна сила», прави изводите си изданието.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;