Главата на ВТБ на Русия е убеден, че въведените санкции срещу Русия — това не е просто търговска война, а широкомащабна атака срещу руското общество

САЩ и техните съюзници водят спрямо Русия не просто търговска война, но «много голяма икономическа война», чиято цел е смяната на властта в страната, заяви по време на Световния икономически форум в Давос главата на ВТБ на Русия Андрей Костин.

«Считам, че те искат с помощта на санкциите да окажат голям натиск върху Русия, за да може страната ни да смени правителството, президента с някой по по-подходящ за тях», каза Костин по време на деловата закуска в Давос.

Главата на ВТБ подчерта, че случващото се излиза от рамките на търговската война, чрез която просто се ограничават възможностите на импорта и експорта.

«Това наистина е крайно широкомащабна атака срещу Русия, срещу руското общество, с голям натиск върху икономиката. Това е много голяма икономическа война. Казвам това сериозно и ние ще възприемаме това много сериозно», поясни Костин.

По-рано на 23 януари, Костин предупреди в Давос за «растящата заплаха от военен конфликт» в Европа, подчертавайки, че всякакви нови икономическа санкции срещу руските финансови институции ще приличат на «обявяване на война».

«Не виждам причини след всичко това руският посланик да остава в САЩ или американският да бъде обливан със студена вода в Москва», отбеляза Костин.

По този повод припомняме инициирания конфликт между Турция и кюрдите в Сирия и последвалите обвинения за това срещу Русия.

В други статии в сайта акцентираме върху действителните причини за новия турско-кюрдски конфликт.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;