Болшинството французи и немци считат за неприемливи американските санкции срещу европейски компании, участващи в газовите проекти с Русия, показа допитването на  «Sputnik.Мнения».

Повече от половината французи и немци —  65% и 61% съответно — считат ограничителните мерки за непригоден инструмент за взаимодействие с Европа. Във Великобритания към същата позиция се придържат малко по-малко от половината от запитаните —   47%, а в Полша — 37%.

Противоположната гледна точка подкрепят 14 % от респондентите във Франция,  20% и 21% от запитаните в Германия и Великоритания съответно, а също 39 % от поляците.

Във Франция и Германия сред противниците на санкциите са повече мъже.

При това във всички страни, където се е провеждало допитването, респондентите с висше образование по-често са били против санкциите.

Привържениците на десните възгледи във Франция, левите — в Полша, а също привържениците на либералните демократи във Великобритания са по-склонни да считат американските санкции за неприемливи.

Допитването е проведено от  IFop —най-старата  компания във Франция, занимаваща се с изследване на общественото мнение.

Допитването е проведено в периода от 20 до 27 септември 2017 година. В него са участвали 3228 респонденти над 18 години.

Допитването репрезентира населението по пол, възраст, географско разположение.

Максималната грешка като цяло е 3.1 %.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ;