Може въобще да не се съмняваме, че пред Белия дом е поставена задачата да се намерят десетки, стотици, милиарди долари (извън бюджетните), за да финансират неистовия си стремеж към война.

Съдейки по реакцията на настоящия президент, Тръмп е поставен на каишка.

Още повече, че той и без това лансираше и изразяваше интересите на едрия американски капитал в лицето на военно-промишления комплекс.

В момента се подготвят документи и укази — къде, кога и от кого да измъкнат пари за така мечтаната от тях война.

Ще има, разбира се, офшорни скандали, глоби за нарушаване на авторското законодателство например…и много други хватки за измъкване на пари.

Накратко казано — американците ще намерят пари за голяма война.

Известно е, че американците са майстори на черния хумор. В този смисъл припомням, че планът за подготовката за нови бомбардировки е наречен от тях «Отбранителна стратегия».

Макар НЕ Америка да се разглежда като театър на бъдещите бойни действия, я само Юго-Източна Азия.

Много от бойните възможности съществуват и сега, подчертава Очманек, съавтор на новата «Национална стратегия на САЩ»:
«Ние не трябва да чакаме съзряването на екзотични нови технологии или други дългосрочни инициативи в областта на изследванията и разработките, преди да инвестираме в оръжие, което може съществено да повлияе върху способността на американските сили да сдържат агресията», казва съавторът на Стратегията.

За да стане ясно какво има предвид Очманек, ще споделя: става дума за планове за създаването в Америка на армия от бойни роботи вместо войници.

Първата стратегия бе създадена от Айзенхауер и се свеждаше до военно превъзходство.

Втората възникна по време на войната във Виетнам, същността й се заключаваше в разработката на високоточно оръжие, способно да нанася вреда, намирайки се извън зоните на съприкосновение с противника.

Припомняме, че днес САЩ притежават пълно превъзходство в ударната авиация, отчитайки новите крилати ракети «въздух-земя» с увеличена далечина на действие.

Сенаторът Джон Маккейн призовава в минимални срокове да се увеличи арсеналът от тези ракети.

А за защита от ответи действия американската армия трябвало да придобие новата ПРО за близко действие  IFPC-2, която, според Маккейн, би била особено полезна за прихващането на крилати ракети и артилерийски снаряди.

За такава техника Пентагонът също няма да жали пари.

«Традиционно армията на САЩ открива военните кампании със завоюване на превъзходство във въздуха, — допълва идеята на Маккейн «кървавият експерт» Очманек. — След потушаването на въздушната отбрана на противника, американските самолети унищожаваха сухопътните войски на противника, военно-морските сили, центровете за управление — т.е. всичко, които считаха за нужно.

Китай и Русия, обаче, имат много време, за да решат тази задача.

Значи трябва да се установи контрол не над цялото въздушно пространство, а само в определени зони, а вече от тях да се поразяват целите с най-висок приоритет».

Кървава война са замислили американците.

Америка продължава да се управлява от зловещи сили.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;