(продължение от 1 част)

Републиканският конгресмен Марк Медоус написа своите впечатления от прочетения «меморандум на Нунес»:

«Това шокира.

Част от мене би искала да не съм чел това, защото не искам да повярвам, че такъв род неща могат да се случват в страната, която считам за свой дом и която така обичам».

Съдейки по намеците в СМИ и сравненията със скандала в миналото Уотъргейт, в «меморандума на Нунес» се описва това, как американските спецслужби под предлог, че има нужда от разследване на намесата на Русия в изборите, са организирали подслушване на щаба на кандидата Тръмп, а след неговото избиране вече са започнали да шпионират президента и неговия екип в Белия дом.

Сега републиканците водят борба поне част от резултатите на това скандално дело да бъде публикувана, срещу което актАко всичко продължава така, то скоро на тези, които говорят за руски заговор, ще гледат или като на луди, или като на агенти на спецслужбите на САЩ.ивно застават конгресмените от Демократическата партия и представителите на американските силови структури.

Показателно е, че един от главните аргументи на демократите е тезата, че «американската публика трудно ще разбере съдържанието на меморандума», което показва точно обратното — че американската публика може да възприеме всичко ПРАВИЛНО.

Или дори да направи правилни изводи — например за това, че цялата тази история с «руската намеса в изборите в САЩ» е всъщност една голяма операция за прикриване на операцията за политическото ликвидиране на Тръмп.

Въпросът за това, ще поиска ли Тръмп на всяка цена да постигне публикуването на този компромат за американските спецслужби или по традиция ще замени мълчанието си с някакви значими политически отстъпки от страна на опонентите си, на този етап остава отворен.

Но не може да не радва фактът, че всеки скандал от подобен род подронва общественото доверие към мита за руската намеса.

Автор: Иван Данилов

Превод; Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ;