В Министерството на правосъдието на САЩ и ФБР може да има «тайно сдружение», което да е действало срещу Доналд Тръмп по време на президентските избори през 2016 година, заяви членът на палатата на представителите Джон Ратклиф.
«Ние разбрахме днес за информацията, че веднага след избирането на Тръмп в рамките на Министерството на правосъдието и ФБР е съществувало тайно сдружение, включващо агентите Питър Стржок и Лиза Пейдж, които са работили срещу него», сподели политикът пред телевизия у Fox News.

Отбелязва се, че източникът на съответната информация е била кореспонденцията между отстранения от разследването за «руското дело» Питър Стржок и колегата му от ФБР Лиза Пейдж.

«Не твърдя, че това е било вдействителност, но когато хора използват такива термини, те трябва да обяснят контекста», добави той.

По-рано президентът на САЩ Доналд Търмп коментира съобщенията за това, че ФБР е изгубило кореспонденцията между двама бивши сътрудници от екипа на специалния прокурор Робърт Мюлер, които са критикували американския лидер.

По данни на СМИ, ФБР е изгубило кореспонденцията, която би могла да хвърли светлина върху фалшивото отношение към Тръмп на агентите от ведомството Питър Стржок и Лиза Пейдж, разследващи уж «руската намеса» в президентските избори в САЩ през 2016 година.

 

 

 

Тагове: ; ;