Много пъти съм писал, и отново трябва да повторя:

За да променим нещата, първо трябва да разберем действителността. И става дума не толкова за познаването на фактите, а за най-важното — как да ги анализираме, как да постигнем света и важните събития”.

Нас ни бомбардират, заливат ни с огромна информация, данни и “факти”. Обаче липсва един по-нов подход към подбора и анализа на действителността, в която живеем.

Империята не се “придържа” към фактите. Тя прави нещо по-зловещо — лишава хората от възможността да се научат как да ги анализират логично.

Нека започнем от основите: “Който извършва масови убийства, не може да съди”; “Който внушава идеология и промива мозъци, не може да е учител”; “Онзи, който оковава с вериги и поробва, няма право да чете проповеди за свободата”.

Действителността днес е такава — шепа безмозъчни и луди, психически превъзбудени нации и култури подчиняват, насилват и грабят всички народи и континенти по нашата прекрасна, но вече поругана и наплашена планета.

Тези нравствено мъртви нации не познават състраданието, също както и рационалността. Този факт се потвърждава отново и отново.

Един милион или десет милиона жертви не значат нищо за тях, само и само да продължат да управляват.

Нищо не значи за тях и разрушената природа, нито изчезналите острови, нито отровения въздух. Хората били превърнати в послушни и еднакви интелектуални и емоционални скотове — е, и какво от това, кой го вълнува?

Тази действителност е тревожна, но това е действителността. И колкото по-бързо осъзнаем защо е всичко това, толкова по-добре.

Великата” Британия трябва да потъне в ридания, припомняйки си престъпленията, които е извършила, концлагерите в Африка и къде ли не, гладът, който организира в Индия и къде ли не, да си припомни всички невинни, които е убивала по всички континенти. Тя трябва да вие от срам, защото именно тя разпространи нихилизма и унищожи ентусиазма, прекрасните мечти и надежди на човечеството.

Тя трябва да се спре най-накрая, трябва да се ужаси от инструкциите, които преподаваше на държавите, например Южна Африка, Съединените щати или Руанда. Инструкциите, които доведоха до кошмарни кръвопролития, а не до хармония и прогрес в нашия свят.

Откъде се взе целият този кошмар?

Ами нали тъкмо така Обединеното кралство и неговите помагачи ще продължат да управляват! И не става дума само за лакомия или природни богатства, става дума за властта.

На мен не ми трябват вече техните анализи. Не искам да им гледам новините, нито филмите, нито книгите и пропагандните материали. Дори в най-тъмната и самотна пещера светът може да бъде разбран по-добре, отколкото ако четеш информационните им “постелки” или гледаш идеологическите им канали.

Всички те целят едно – хората да обезумеят, да останат пасивни и покорни.

Техните водещи, също както и авторите им, приличат на унили, тъпи роботи след лоботомия — никаква жизненост, нищо ново, нищо смело или революционно няма в думите им. Под какъвто и образ да се явят — дали ще се движат, ще ядат или ще повръщат, повтарят онова, което се очаква от тях, но всички те не са живи.

Клеветят, но без вдъхновение, ако пък демонстрират оптимизъм, той е по правило фалшив, отработен и е продукт на фабриката.

Ако се замислим над това, ще стигнем до следния извод —

палачът не може да бъде мечтател или идеалист

В сравнение с Китай или Иран Обединеното кралство е млада култура. Обаче създава усещането, че е стара, уморена, изхабена и овехтяла. Толкова много престъпления, толкова много лъжа може да омаломощи и да вкара в депресия дори младеж.

Ако Англия беше човешко същество и живееше в нормално общество, щеше да се озове в затвора или в лудница. Същото може да се каже и за останалия Запад.

Не е ли вярно, че няма какво да научим от маниакален убиец? Единственото, което би трябвало да ни тревожи, е как да го напъхаме в усмирителната риза, как да му попречим да убива и да вреди на другите, и най-важното — как да направим това колкото може по-бързо.

Дълбоко се съмнявам, че с такова родословие и чудовищно CV (биография) може да позволим на нашия маняк публично да обяснява света, да учи хората или изобщо да участва в обсъждания по най-важните проблеми за планетата ни!

CounterPunch, USA

2017 г. (“Lock up England in Jail or an Insane Asylum!”)

Андре ВЛЪЧЕК

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;