23 януари 2018-Нюз Фронт.
Американската военна истерия продължава да се разпространява по няколко напраления. Началникът на Централното разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео призова американците към » готовност». Нека видим за какво трябва да са готови американските граждани и военни.
Според думите на господин Помпео, които прозвучаха в ефира на  CBS, Северная Корея » ще има готовност да нанесе ядрен удар до няколко месеца».
» Северна Корея може да нанесе ядрен удар до няколко месеца. Аз разбира се, бих се радвал да мога да кажа, че това ще се случи след година. Администрацията на САЩ днес работи над това да се удължи този срок.
По-рано американските експерти заявиха, че към настоящият момент КНДР разполага в арсенала си с 10-20 ядрени бойни глави. При това, американската страна направи интересно допълнение по темата тогава: » ако не спрем Северна Корея сега, то скоро Пхенян ще има на разположение 60 бойни глави.
Припомняме, че преди няколко дни се състояха разширените консултации между представители на властите на КНДР и Република Корея.
В хода на консултациите беше договорено, че националните отбори на двете страни ще излязат под един флаг на церемонията по откриване на Олимпийските игри.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;