Отново и отново! Все този остарял, дотегнал и предсказуем мотив, все същият познат хор. Отново назидават света какво да мисли и в какво да вярва. Дават на света и темпото, и лайтмотивът, и гротескният и изкривен танц започва отново.

Но кой би могъл да се съпротивлява? Текстът на песенчицата звучи на прекрасния английски език, внушава нюансите на моралното и културно превъзходство, които — така поне се предполага, — ще разсеят всяко съмнение.

“The Telegraph”, любимият рупор на британската разузнавателна служба за дезинформация, е елемент от психологическата война срещу Русия”, обяви независимият журналист Мартин Самърс. В британския вестник е подвигнато поредното обвинение срещу Русия — казва се, че Москва, през октомври миналата година, изглежда, обмисляла план за убийството на министър-председателя на Черна Гора… Смисълът на публикацията е, че Русия иска да свали правителството на страната, за да възпре присъединяването й към НАТО”.

Значи, сега е Черна Гора. Вчера пък беше Крим, Донбас и изборите в САЩ. И отново на фокус е порочната Русия! Китай също е порочен, порочни са социалистическите страни от Латинска Америка, порочна е Сирия, Еритрея, Зимбабве, Южна Африка, Северна Корея, Филипините, порочни са всички, които се надсмиват над идеите за англосаксонското превъзходство.


Когато насилниците налагат морални норми

Сега обаче нямам намерение да пиша дълго философско есе на тема “безсрамната британска пропаганда”. Просто използвам малък промеждутък за почивка, тъй като пиша “статия” от 10 000 думи за Академията по обществени науки на Китайската народна република, където правя анализ на влиянието, което оказва върху света Съветската революция от 1917 г.

Искам да кажа нещо, което предполагам, че е съвсем очевидно, но неясно защо не е очевидно за милиарди хора по цял свят:

Не трябва да се вярва на британците, които притежават най-мощните медии и мрежи за глобална пропаганда. Векове наред няма друга държава, която да е причинила толкова мъка на планетата, която да е унищожила толкова живот, която да е разрушила толкова много държави и култури, която да е откраднала толкова природни богатства от “коренното население”, колкото “Обединеното Кралство”.

Всичко това бе сторено невъзмутимо; всичко бе обяснявано и оправдавано от най-развития пропаганден апарат на Земята; всичко бе “морално оправдано”; цялата тази опака концепция за “справедливост” в британски стил най-напред бе изпробвана вътре в страната, а после бе експортирана по всички кътчета на Земята.

И това продължава няколко дълги века, продължава и днес: насилниците налагат глобално приети морални норми. Онези, които извършваха масови убийства, оглавяват международните съдилища и раздават правосъдие.

Известни лъжци и бандити учат света на “обективност”. Гуру на дезинформацията “образоват” собствените си деца, също както и децата на елита от всички краища на планетата в “престижните” си фабрики за промиване на мозъка — колежи и университети.

Естествено, има държави, които упорито се стремят да надминат Обединеното кралство по жестокост, лакомия и в тактиките за мошеничество. Нека споменем такива кандидати за световно лидерство по геноцид като Франция, Германия, Испания и напоследък САЩ. Те наистина решително и завистливо се съревноват, но въпреки всичките им усилия така и не им се удаде да се приближат до “оригинала”.

Моля ви да помислите над това, ако не сте го опитвали досега. После си разтъркайте добре очите и отново вижте таблоидите и “сериозните публикации”, издавани в Британия. Вижте промиването на мозъци по тв-каналите. Ако въпреки всичко сте в състояние да запазите поне мъничко безпристрасност и здрав разум, моля ви, сравнете онова, което те казват, пишат и показват с действителността зад вашия прозорец, независимо къде се намирате на планетата.

Няколко очевидни кошмара

Дълги години работих по цял свят, на всички континенти, бях в повече от 160 държави. Дълги години ми разказваха, предоставяха ми доказателства за най-чудовищните, варварски престъпления, извършени от британците почти навсякъде по Земята.

За да се опише това поне наполовината, ще е нужна огромна по обем брошура, или огромна книга. Нека да споменем поне няколко очевидни кошмара, отговорността за които носи “Велика” Британия: търговия с роби и пълно разоряване на обширни пространства в Африка чрез прякото или косвено убийство на десетки милиони хора.

Чудовищна окупация, отнела десетки милиона животи (включително и няколко изкуствено създадени гладни кризи). Разграбване на огромна част от Китай, убийства и участие в разрушаването на най-гъсто населената страна на планетата.

Жестоки нападения над младата Съветска държава.

Ужасяващо отношение към колонизираните народи на островните нации от Океания (Южния Тихи океан) до Карибските острови. Отравяне с газ, бомбардировки, буквално изтребване на населението в Близкия изток, от днешен Ирак и Кувейт до Палестина. Имаше и нахлуване в Афганистан и “царство на терора” в Кабул през 1879 г. Има и още много, много други кошмарни престъпления, разбира се, но бих искал да съм кратък…

В “Новия свят”, образуван от страни като САЩ, Канада и Австралия, най-ужасните масови убийства на коренните народи са извършени от първо и второ поколение европейци, и основно от бритите.

Всъщност Британия никога не е прекъсвала извършването на престъпления срещу човечеството.

В годините на Втората световна война тя обучи САЩ в стратегическото и идеологическото изкуство за управлението на Империя и изработването на единодушие вътре в самия Запад, и дори сред населението на колонизираните държави (в духа на неоколониализма). Британия участва в най-подлите действия от съвременната история по отношение на страни като Египет, Иран, Ирак, Афганистан, Конго, както и в целия Азиатско-Тихоокеански регион и региона на Големите езера в Африка.

И отново да кажа, че това е малка част от един много по-дълъг списък.

Андре Влъчек

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;