Канал CNN има намерението да отдели повече ресурси за информация за действията на Русия на фона на разследването за «намесата на Кремъл» в американските президентски избори и вероятния «сговор» на Москва с членовете на предизборната кампания на Тръмп, пише  The Washington Examiner.

Новинарската агенция съобщава, че допълнително ще изпрати в своята московска редакция няколко журналисти, включително репортера от The Wall Street Journal Натан Ходж, а също кореспондентите на  CNN Матю Чанс и Фредерик Пляйтген.
«Важността на Русия в международен план е тежко да се преоцени, извън зависимостта на това дали става дума за предстоящите избори в тази страна, за нейната предполагаема роля в неотдавнашните избори или по въпросите, свързани с Украйна, Европа, Китай, Иран и Сирия», заяви старши вицепрезидентът на  CNN Дебора Рейнер.
 
«Владимир Путин — това е еднозначно интригуваща фигура, а неговите действия, както във вътрешната, така и във външната политика предизвикват изключителен интерес за зрителите от целия свят», добави тя.
Тръмп нееднократно отрича съществуването на «сговор» между членовете на неговата предизборна кампания и Русия, обвинявайки СМИ в преднамерено фалшиво информиране за събитията по разследването.
По-рано Тръмп и националният комитет на Републиканската партия обявиха призьорите за «премията за фалшиви новини», сред които се оказа и CNN, припомня изданието.
Превод и редакция: Петя Паликрушева
Източник: http://www.washingtonexaminer.com/cnn-expands-its-russia-bureau/article/2646296
Филм за Путин:
 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;