Белият дом обвини сенаторите от Демократическата партия за отхвърлянето на процедурно предложение в Сената да се гласува временно финансиране на федералния бюджет на САЩ, за да могат правителствените служби да продължат работа, и ги нарече «обструкционистки неудачници», предаде ДПА.
«Днес демократите в Сената поставиха политика над националната ни сигурност, семействата на военнослужещите, децата в уязвимо положение и способността на страната ни да служи на всички американци», заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.
Тя заяви, че няма да се водят преговори по исканията на демократите за имиграционната политика, докато не бъде приет нормативен акт за премахването на започналата в 07.00 ч. българско време частична парализа на федералното правителство.
Президентът Тръмп «няма да преговаря по статута на незаконни имигранти,  докато демократите държат за заложници нашите законни граждани заради безотговорните си искания», каза Сандърс.
Частичната парализа на федералното правителство на САЩ означава, че стотици хиляди федерални служители, чиято работа не е смятана за критично важна, са принудени да излязат в неплатен отпуск.
Предишната такава частична парализа на федералното правителство бе през октомври 2013 г. и продължи 16 дни, бта

Тагове: ; ; ;