19 януари 2018-Нюз Фронт.

В страната ни назрява остра необходимост от появата на народ. Народ, който да заяви, че съществува, че е жив, има достойнство, памет и обича България. България е в опасност. Опасността идва от наивните изблици на «толерантност». Толерантност към глупостта, толерантност към политическото невежество, толерантност към модата да сме просто изпълнители в собтвената си държава. 

Не разбирам каква е тази истерия около договорената от премиера Борисов втора джамия в София?! Ще дойдат стотици милиони инвестиции по строителството, а районът пред НДК, където ще се издигне, допълнително ще се облагороди“- коментира Лиляна Павлова скандалното намерение да се строи нов ислямски молитвен дом, или джамия  пред НДК. Именно там където беше позорно свален паметник с името «1 300 години България»

 

„Ние европейци ли сме, или някакви източни полуграмотни варвари?“ – попита риторично Павлова, забравяйки основния въпрос: » ние българи ли сме, и можем ли с лека ръка да свалям собствените си символи, за да правим мили очички на Европа или на когото и да било?

 

Можем ли да слушаме подобни глупости по телевизията и сами да се правим, че ни харесва, че сме се съгласни?

Лиляна Павлова добави, че строежа на джамия на мястото където беше паметник с името «1300 години България» ще се хареса много на Европа, и въобще ако направим първата копка точно докато ЕвропредЦедателстваме.

Само че, едно важно уточнение. Ние не сме посветили 13 века история за да се харесваме на Европа. Ние не гоним точки или «европейско бравоо». Отделно не сме дебили да се подиграваме с историята си. Ако в Турция беше вдигнат един православен храм и това събитие беше мощно отразено, то в страната ни тихомълком изникнаха 1 300 джамии за последните години. Замислете се, в страната ни, която днес е не повече от 7 милиона и половина.

Ние сме православна държава. Ние сме народът дал азбуката и приел християнството, пролял много кръв, за да говорим на български и да носим името България. И това не може да се измерва с никакво ЕвропредЦедателство по никакъв начин. За да си позволяваме, чак такива компромиси.

Лиляна Павлова дори не е виновна, че говори такива неща. Ние сме виновни, че въобще сме допуснали да възникват такива разговори. Как няма кой да защити страната ни? Как можем сами да се подиграваме с историята си? Има неща, от които не може да се отстъпва. Защото сме българи.

Ако ние забравим това, чуждите ще видят и ще се възползват. Да не се успиваме- земи са завладявани от нехайство, а нашата най-голяма сила е православието. То ни е пренесло през мъките на робството, защото сме вярвали, че сме достойни да се наричаме българи, да пазим свещената си земя и да изповядваме вярата си.  Слово сме дали на цялата славянска цивилизация, просветители сме били за народите и са ни уважавали. За силата на духа.

За какво ще ни уважават утре? Мислим ли за децата си, какви герои ще им оставим, и плаче ли Левски когато ни гледа днес.

Ние все още можем да сме велик народ. Просто ни правят тест за чувствителност, и проверяват будни ли сме. Всеки един от нас има дълг пред Родината ни- да я пази като светиня. Нямаме право да я изгубим.

След изказването за джамията в мрежата се посипаха гневни коментари с обещания за протести с икони. Разбира се, че българския народ няма да допусне строеж на джамия на място където се е въздигал паметник «1 300 години България». Невъзможно е.

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;