Папа Франциск пристигна вчера в Перу на тридневно посещение, втори етап от южноамериканската му обиколка, съобщи Франс прес.
Самолетът му кацна в късния следобед на летището в Лима, където бе посрещнат от президента Педро Пабло Кучински.
Папата пристига в страна, затънала в политическа криза след амнистията, дадена на Коледа на бившия перуански президент Алберто Фухимори, осъден за корупция и престъпления срещу човечеството. Силно критикуван за това решение, държавният глава Кучински, бивш банкер от Уолстрийт, за малко не получи импийчмънт заради връзките си с бразилския гигант «Одебрехт».
В град Пуерто Малдонадо Франциск ще се срещне с около 3500 коренни жители на Амазония, някои от които от Боливия и Бразилия.
Районът е населяван от около 350 000 души от петнайсетина етнически групи, като някои от тях са доведени до робско положение от трафикантите на хора или са силно засегнати от климатичните промени.
Преди това папата бе в Чили, за да превърже раните на Католическата църква, дискредитирана заради мълчанието си по отношение на педофилски скандал. Папата направи няколко изявления, в които изрази дълбоко разкаяние, но в крайна сметка защити чилийския епископ Хуан Барос, обвиняван, че е оказал протекция на свещеник педофил, бта

Тагове: ;