Руските учени впечатлиха представителите на САЩ със своята разработка на тежкия дрон  SKYF, който получи на Запад името «Хълк». Това съобщава пресслужбата на  ARDN Technology.

Казанската компания посети международната изложба за високи технологии в американския Лас Вегас.

Руският многофункционален дрон, който е в състояние да решава широк спектър от задачи, предизвика много голям интерес сред представителите на различни страни.

Руският «Хълк», както го нарече по-рано британското издание  DailyMail, е съществено по-голям от всички аналогични безпилотници.

Разработчиците вече са се договорили с американската федерация, която извършва контрола на гражданската авиация, за провеждането на изпитатели полети над Невада.

Специалистите от Русия отбелязват, че безпилотният самолет предизвиква огромен интерес сред страните, които имат многоетажни градски сгради.

При възникването на пожари на високите етажи погасяването на огъня е много проблематично, защото крупната техника е опасно да бъде използвана в градски условия.

Руските разработчици решили да създадат безпилотник, който може да пренася тежки пожарни системи и да притежава в същото време сравнително малки габарити.

Именно затова САЩ са проявили интерес към руския «Хълк».

Разработчиците също съобщават, че функциите на дрона не се ограничават само с потушаването на пожари. Благодарение на удобната базова платформа на безпилотника може да се разположи фактически каквото и да е оборудване или товар.

В момента  SKYF може да пренася товари с тегло до 50 кг на разстояние 350 км, намирайки се във въздуха до 8 часа.

Максималният преносим товар е 250 кг.

Това са крайно високи показатели за подобен вид техника. Високите технологии са един от приоритетите на Русия.

При това Русия с всяка изминала година постига все по-големи успехи в иновационните разработки, които представляват интерес за крупните чуждестранни компании.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;