«Военната експанзия» на Москва превърна Русия в «главната заплаха» за Европа и затова Северноатлатическият алианс трябва да застане в нейна защита, това заяви по време на визитата си в Брюксел главата на Обединения комитет на началник щабовете на ВС на САЩ Джоузеф Данфорд.

Това съобщава Newsweek.

«Когато мислим за Русия, то си спомняме нейните действия за последните няколко години, а след това поглеждаме руските инвестиции за последните 10 години, които направи Москва.

Няма нито една част от руските въоръжени сили, която в една или друга степен да не е била модернизирана за последното десетилетие», подчерта американският генерал.

Джоузеф Данфорт отбеляза също, че атаката над страната може да приеме формата не само на военно настъпление над границите й, но и да представлява «комбинация от нестандартни и информационни операции, икономическа принуда и политически натиск».

«Бих казал, че никой от нас не се чувства комфортно в това положение, в което се намираме ние сега.

Ако не виждате заплахите, то вие сте изостанали. Трябва да бъдете нащрек», предупреди главата на Обединения комитет на началник щабовете на ВС на САЩ.

News Front

Източник: http://www.newsweek.com/russias-military-expansion-makes-it-greatest-threat-europe-nato-782114

 

 

Тагове: ; ; ;