57% от британците изискват втори референум за Брекзит в случай, че Тереза Мей не успее да постигне търговска сделка с ЕС.

Сред подкрепящите идеята за втори референдум за главно младежи от Британия.

Дружно гласувах за повторен референдум и лейбъристите — 74 % от гласовете.

До момента Лейбъристката партия се отказваше от тази идея, независимо, че техните избиратели активно я подкрепяха.

Припомняме, че неотдавна Найджъл Фарадж, бившият лидер на Партията на независимостта в Обединеното кралство и настоящ член на Европарламента, решително заяви за необходимостта от нова проверка на общественото мнение около излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Но Тереза Мей, министър председател на Великобритания, бе непреклонна:
«В страната няма да има втори референдум»

Тя заяви, че сделката с ЕС ще бъде сключена. Тереза Мей добави още, че дори лошата сделка е по-добра от липсата на такава.

Допитването бе проведено по поръчка на изданията  BMG и Daily Mirror.

По-рано външният министър на Великобритания Борис Джонсън заяви, че Лондон по никакъв начин не обвързва бъдещото си сътрудничество с Европейския съюз в областта на сигурността с постигането на изгодно за кралството търговско споразумение след Брекзит.
Приносът на Великобритания към европейската сигурност и стабилност е исторически и за нас той е безусловен, заяви Джонсън пред френския вестник «Фигаро».
Първият дипломат на Лондон се наложи да направи това изявление заради предупреждението в писмото на премиера Тереза Мей за задействане на процедурата по Брекзит. В него тя предупреди, че без търговска сделка сътрудничеството в борбата срещу престъпността и тероризма ще бъде отслабено. Тези думи на Мей станаха обект на различни интерпретации.

News Front

Тагове: ; ; ;