(продължение от 1 част)
Но има и друга стратегия (може би тя се вписва в предишната) — дестабилизацията на Близкия Изток и въобще на огромния газов регион, за да се задушат всички конкуренти на САЩ — Китай преди всичко, Европа, и да се даде перспектива, особено европейска, на шистовия газ.

Тази версия също работи на по-ниско ниво. Ако планът «Вулкан» — това е глобалното ниво в геополитиката, то второто по-скоро е проява на стратегия.

Щом започнаха да се появяват огромните запаси от газ в Южна Персия, където има 50 трилиона кубика газ, веднага започнаха от Катар да проектират два лъча газопровод към Европа през Сирия и Турция.

В резултат на желанието да се изтласка Русия и България се отказа от «Южен поток», започнаха проблеми и със «Северните потоци», «избухна» Украйна.

Всичко това е един и същ стратегически план.

Всички тези части от плана се изпълняваха.

Но изведнъж се появи Русия с подкрепата на Иран и Турция — тогава  нещата се промениха.

Затова ситуацията в Близкия Изток започна да се променя кардинално.

Американо-израелските планове започнаха да се рушат.

А Израел, естествено, е заинтересован арабите да се бият с араби, за да може да ги сблъскат с Иран и т.н.

И тогава ядреният Израел ще се превърне с подкрепата на САЩ в хегемон в този регион.

Затова в момента работи планът за дестабилизацията на Иран, вероятно са замислени и нанасяне на удари по него, налице е план за дестабилизация и на Турция.

Опитът за държавен преврат на 15 юли 2016 година показа, че този план работи и никой не го е отменял до момента.

Разбира се, че на американо-израелците им е нужно да нанесат сериозен удар по Русия.

И по първия вариант, ако се случи катастрофата с Йелоустоун, и по втория вариант Русия е обект на атака.

Ако Обама се опита по някакъв начин да играе с по-мека сила и не поощряваше много Израел, дори се опита да установи отношения с Иран и да свали санкциите, то сега, с идването на Тръмп на власт, и особено с неговата загуба на власт и победата на финансовия капитал, този план е коригиран и придобива активна форма.

Ако Русия и Близкия Изток бъдат дестабилизирани, то това мощно ще удари по Китай, защото за американците Китай е главният им съперник.

За това беше казано в Стратегията за националната сигурност на САЩ, там Китай се споменаваше не в така твърдо, както Русия в обамовската Стратегия за национална сигурност от 2015 година, но все пак — 34 пъти в цялата стратегия Китай се споменава като конкурент, като съперник, като противник.

Т.е. налице е глобален план за задържането на света в еднополярното господство на САЩ, които са призвани да ръководят еврейските финанси — това и се случва.

(следва продължение)

Превод: Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;