Как Русия с военни разходи само 50 милиарда американски долара може да запазва паритет със САЩ, чийто военен бюджет за 2018 година е 700 милиарда.

А ако вземем целия блок НАТО, то общата сума е един трилион долара.

Забележете, това е само за една година.

фото: newsnetwork.tv

Общо взето това не тревожи силно Русия.
Военните експерти от страните от НАТО са в почти силна истерия и паника.
Те поставят под съмнение способността на алианса да обезпечи отбраната си.
Твърдят, че след разпада на СССР алиансът е изгубил способността си да прехвърля военни на голямо разстояние в съкратени срокове и в случай на война с руснаците едва ли Щатите ще успеят дълго да ги задържат.
Затова на САЩ били нужни още 100 милиарда долара за сдържането на Русия, казват американските генерали.
фото: themillenniumreport.com
Е, тогава възниква въпросът, как Русия при своя мизерен (в сравнение с бюджета на САЩ) бюджет ще може да запазва паритета с блока НАТО?
Може!
Русия има абсолютно различна структура на военните разходи за отбрана, затова.
Например, американците за разработването и производството на нова техника харчат около една трета от отделените за отбрана пари, докато Русия харчи за това половината от бюджета си.
Американците хвърлят за сдържане 65 % от парите за отбрана, а Русия — 20 % от бюджета си.
Излиза, че Америка се опитва да изхрани този разпухнал и разположил се по целия свят ….свой военен стомах.
А Русия в резултат на липсата на подобна огромна инфраструктура се съсредоточава върху разработката и производството на нови видове въоръжение. 
фото: politeka.net
Но най-главното е недооценяването на рублата. В резултат на санкциите и всякакви там обяснения банките занижават реалното съотношение между рублата и долара.
А взаимоотношенията в отбранителната промишленост и държавата в Русия се различават кардинално от взаимоотношенията между американските военни корпорации и американската държава — частните корпорации изсмукват огромни пори за нелетящи самолети и танкове, които биват взривявани перфектно.

Ако сравним руските танкове и самолети със тези от същия клас на страните от НАТО, а и ако съпоставим цените и качеството в долари, то излиза, че един американски долар струва не повече от 10 рубли.Следователно, военният бюджет на Русия вече не е 50, а 300 милиарда долара.Тук е и отговорът, как Русия може да се противопостави на Запада, а и защо генералите от НАТО настояват за увеличаване на техния отбранителен бюджет.

Автор: Мустаците на Лавров

Тагове: ; ; ;