Членът на комисията по европейските дела към Сената на Франция Кристоф-Андре Фрас счита за абсурдна ситуацията със санкциите на Европейския съюз спрямо руски лица и твърди, че това няма да продължи дълго време.

«От своя страна винаги НЕ съм одобрявал абсурдната ситуация, в която се намираме, говорейки за санкциите относно руски лица. Защото възпрепятстването на пристигането на лица, за да седнат на масата на преговорите, довежда до неправилна ситуация», каза Фрас по време на срещата си с председателя на комитета по международните въпроси към Съвета на Федерациите на Русия Константин Касачов.

Фрас отбеляза, че такава позиция — за недопустимостта на санкциите по отношение на лица от Русия — се подкрепя от малцинство във френския Сенат.

«Ние сме няколко човека, стараем се да лансираме тази гледна точка. Не е безполезно да се припомня нашата позиция всеки път», подчерта той.

Според него, ситуацията със санкциите по отношение на лица от Русия няма да продължи дълго.

На свой ред президентът на Института Жана Леканюе, бивш заместник председател на комисията по европейските дела към Сената на Франция Ив Поцо де Борго съобщи, че е подготвен доклад, който се отнася до взаимоотношенията между Русия и ЕС, той го е предоставил на Касачов.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ;