Русия все повече ожесточава риториката си по отношение на САЩ. Във Вашингтон неотдавна открито признаха, че Русия е «вражеска държава».

САЩ въвеждат нови санкции, разполагат системи за ПРО в Европа, Азия и на Аляска. В Сирия Белият дом също се върна към позициите си от миналите години — отново настояват да се смени ръководството на Дамаск.

Как реагира Москва на всички тези действия?

В ливанското издание  Al Modon по този въпрос пише следното:

Москва, изразявайки тревогата си относно новата риторика на Вашингтон, премина към настъпление.

На първо място беше обявено за създаването на нова военна база в Арктика.

След това Кремъл взе решение да разположи в самото сърце на Европа своите най-нови ракетни комплекси.

ОТРК «Искандер» бяха прехвърлени в Калининградска област.

И най-накрая Русия укрепи своите военно-морски сили в Средиземно море, разполагайки около бреговете на Сирия 15 кораба, няколко от които са снабдени с крилатите ракети «Калибър».

След това се появи информация, че в Русия е започнало производството на нови изтребители МиГ-31 и МиГ-41, които могат да развиват максималната скорост до 4500 км в час, а също подводници, които нямат нужда от екипаж.

Авторът на материала пише, че всички тези стъпки са били извършени, за да се увеличи интензивността на действията срещу терористите в Сирия, които са подкрепяни от САЩ, а също, за да се влезе уверено в надпреварата за доминиращата роля в региона след окончателното унищожаване на терористичната организация ИДИЛ.

Именно за това Москва изпрати авиацията си за подкрепа на настъплението на силите на Башар Асад в Алепо и Хомс.

От друга страна Москва отказа на частите на ИДИЛ да напуснат Рака, като по този начин принуди правителствената армия да участва в освобождаването на населеното място.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;