• Няма по-достоен кандидат! Кримско-татарският народ подкрепи Владимир Путин

  На събранието на РОО «Крим бирлиги» и Обществения Съвет на Кримско-татарския народ, посветен на подкрепата на кандидатурата, което се проведе днес, на 13 януари в Симферопол, единодушно бе признато, че Владимир Путин е «нашият президент и друг ние не виждаме».

  • От името на кримско-татарската организация се изказа нейният ръководител Сейтумер Ниметулаев. Събралите се — ветерани от националното движение, дейци на културата, образованието, културата — напълно подкрепиха Ниметулаев и изразиха готовност да агитират в своите райони в Крим за кандидата, на когото народът вярва.
  • «Реабилитацията, която ние чакаме 70 години, ни я даде президентът. Кримско-татарският език е признат на национално ниво, изгражда се Съборната джамия, строи се и денем и нощем, лично под ръководството на нашия президент», каза Ниметулаев.

  Тези жизнени преобразувания на кримските татари се свързват само с името на Владимир Путин.

  В обръщението към гражданите на Република Крим организацията «Крим бирлиги» заявява:
  «Считаме, че днес няма по-достоен кандидат, който може да продължи и да осъществи мащабните преобразувания в страната».

  На събранието присъстваха около 250 привърженици на «Крим бирлиги» и ОСКТН.

  Присъстваше също депутатът от Държавния съвет на РК Юрий Гемпел, професор, доктор на филологическите науки Айдер Меметов, ръководителят на Красногвардейския отдел Абдурахим Билялов, ръководителят на организацията в Симферополския район Руслан Кумаляки и други.

  Припомняме, че Владимир Путин се кандидатира на изборите не от името на партия, а самостоятелно. На 27 декември той лично представи пред ЦИК документите си за кандидат за изборите за президент, ЦИК ги прие за разглеждане.

  Изборите за президент на Русия ще се проведат на 18 март 2018 година.

  Крим и Севастопол за първи път ще участват в изборите за Президент.

  News Front

 

Тагове: ; ; ; ;