«Твоята уста е мръсна дупка»: екс-главата на Мексико отговори на Тръмп

Екс-президентът на Мексико в своя Туитър рязко отговори на президента на Съединените щати Доналд Тръмп на неговото неотдавнашно изявление за това, че на страната не са й нужни мигранти от «мръсни дупки».

Винсенте Фокс Кесада нарече устата на главата на Америка «най-мръсната лайняна дупка в света».

«Точно твоята уста е най-мръсната лайняна дупка в света.

С цялата ти власт ти обявяваш на кого се радва Америка, а на кого не.

Американското величие не се ли изгражда върху неговото разнообразие или ти си забравил собствените си емигрантски корени, Доналд?», написа в своя Туитър главата на Мексико.

Vicente Fox Quesada

@VicenteFoxQue
.@realDonaldTrump, your mouth is the foulest shithole in the world. With what authority do you proclaim who’s welcome in America and who’s not. America’s greatness is built on diversity, or have you forgotten your immigrant background, Donald?

12:46 AM — Jan 12, 2018
16,425 16,425 Replies 68,922 68,922 Retweets 179,508 179,508 likes…

Припомняме, че около изявленията на президента на САЩ Тръмп често възникват недоволства и скандали, защото много американци го обвиняват в несдържаност и понякога в проява на расизъм.

На 12 януари представители на конгреса на САЩ заявиха, че имат намерение по този повод да повдигнат въпроса за импийчмънт.

По-рано група от 17 бивши американски офицери, отговарящи за изстрелването на ядрени ракети, призова конгреса да ограничи правото на президента на САЩ Доналд Тръмп да използва ядреното оръжие, това  съобщава CBS.
Военнослужещите изпратиха в конгреса писмо, в което пишат, че Тръмп «представлява очевидна и истинска опасност за страната и целия свят».
Според тях, президентът на САЩ притежава «абсолютна власт» по въпроса за употребата на ядрения арсенал на страната и нито министърът на отбраната, нито главният прокурор, нито конгресът не могат да наложат вето върху решението му да нанесе удар по свое усмотрение.
Последните постове на Тръмп в Туитър говорят, че той представлява заплаха, затова трябва да се създаде механизъм, който би ограничил правото му да използва ядрено оръжие, в частност — първи да не може да нанесе удар по когото и да било, казват военните.
По-рано се съобщи, че администрацията на Тръмп има намерение да отслаби ограниченията по използването на ядреното оръжие и да създаде нова ядрена бойна глава със заряд с малка мощност.
Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;