Американски портал сподели за възможностите на руската зенитна ракетна система «Прометей». Специалистите признават, че новата разработка на Русия ще се превърне в сериозен проблем за изтребителите на САЩ.

На канала в YouTube на портала Facts Box  се появи видео, в което експерти разглеждат потенциала на перспективния зенитно-ракетен комплекс «Прометей».

Специалистите отбелязват, че системата С-500 може да открие и едновременно да ликвидира дори десет свръхзвукови цели, които се движат до седем километра в секунда.

Видеото се нарича  S500 VS F35 and F22, авторите твърдят, че американските изтребители, в това число знаменитият «Раптър», са заплашени от голяма опасност при срещата си с руския комплекс.

Известно е, че концернът за въздушно-космическа отбрана»Алмаз-Антей» разработва нов ЗРК «Прометей», който може да ликвидира хиперзвукови крилати и балистични ракети.

Порталът цитира данните, че С-500 ще получи нови системи за радиовръзка, на които няма аналози в света.

Те ще се различават с високото си качество и със скоростта при предаването на данните.

Американские истребители теперь бесполезны: в США оценили российский ЗРК "Прометей"

Американците отбелязват, че Русия е успяла да създаде относително евтино оръжие със система на ПВО, сега цялата ескадрила на изтребители на САЩ се е превърнала в напълно безсмислена и безполезна.

Експертите отбелязват, че самолетите на САЩ явно губят в потенциалната си среща с руския зенитен ракетен комплекс.

Американские истребители теперь бесполезны: в США оценили российский ЗРК "Прометей"

Американские истребители теперь бесполезны: в США оценили российский ЗРК "Прометей"

Ползвателите на Мрежата отбелязват превъзходството на руските разработки. Някои посочват това, че дори най-съвременните американски изтребители F-22 и F-35 са безсилни пред «Прометей».

Един от коментаторите пише:
«Лека ти пръст, F-22».

Специалистите предполагат, че появата на С-500 може да провокира нова надпревара във въоръжаването, на Русия вече е с една стъпки пред всички останали.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ;