Fancy Bears: Отстраняването на Русия от Олимпийските игри през 2018 година е политическа поръчка

Комисията на Световната антидопингова агенция  (WADA), която е  ръководена от Ричард Макларън, е тясно свързана с американското ФБР.

Това са установили хакерите от  Fancy Bears.

Според техни данни, целта на работата на Макларън е била не борбата с допинга, а разширяването на контрола на WADA над МОК.

Хакерската група Fancy Bears съобщи, че е получила достъп до кореспонденцията на официални лица от Международния олимпийски комитет.

Според техни данни, комисията WADA начело с Ричард Макларън е изпълнявала политическа поръчка за изключването на Русия от участниците в зимните Олимпийски игри 2018 година в Пхьончхан.

Хакерите от Fancy Bears отбелязват, че целта на Макларън е била не борбата с допинга, а укрепване на позициите в борбата с МОК.

Освен това, станало ясно, че представители на САЩ и Канада имали намерение да постигнат изключване на европейците от ръководството на олимпийското движение.

В потвърждение на думите си хакерите публикували писмо, изпратено от директора по законовите въпроси към МОК Ховард Ступ до генералния директор на комитета Кристоф де Кепър и други чиновници от МОК.

По-рано в резултат на доклада на независимата комисия WADA начело с Ричард Макларън Русия бе обвинена в намеса в допинговата система на страната.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;