«Взривът на  57,000,000 тона тротил… Ужасяващо и в същото време забележително зрелище»
Bruce Bartman

— «Дж. Роберт Опенхаймер е американски физик и директор на Манхатънския проект, той изучил санскрит през 1933 година и прочел «Бхагавад Гита» в оригинал. По-късно казал, че това е една от най-влиятелните книги от всички, които са повлияли на неговата житейска философия. Защо казвам това? Защо, когато през 1945 година, лично виждайки първото в света ядрено изпитание, добавил: «сега се превърнах в смъртния разрушител на световете» (т.е. цитирал 32 стих от 11 глава на същата тази книга». Цитирал и се ужасил.

Това видео е същото…Тръпки ме побиват….Да се надяваме, че човечеството няма да разруши себе си…»

Hugh Mungus

— «Малко хора в света разбират, но аз разбирам, че тази бомба е спасила цяла Европа, а вероятно и цялото човечество. Ние от САЩ сме били готови да потопим в ядрена пепел всички страни от Варшавския договор.

Т.е. всички големи градове, освен Берлин.

Само «Цар Бомба» тогава е охладил горещите глави. Цялата история на този план се намира в националните архиви на САЩ, в раздел «Разсекретено». Днес вече информацията е на свободен достъп.

Там дори са изброени прогнозируемите жертви, сред които гражданското население на СССР и неговите страни-съюзници…

Нашите скъпи, демократични САЩ…

Ние сме единствената държава, която използва атомна бомба срещу други в историята на човечеството, това нападение от гледна точна на края на войната по същество нямаше никакво значение…

Япония беше готова да капитулира. Но какво са някакви си стотици хиляди животи?…

През 1961 година с гореописаното изпитание Русия изпраща съответното предупреждение на Америка, но от техния отговор не е загинал нито един човек…».
Izaak Fewton

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ;