Адвокат Наталия Веселницкая, която провежда частно разследване на дейността на международния аферист Уилям Браудер и неговата компания  Hermitage Capital, сподели пред RT, защо конгресът на САЩ не я призовава към даване на устни показания по делото за «руската намеса» в американските избори през 2016 година.

Веселницкая вече предаде отговорите си на 174 въпроса на Конгреса в писмен вид.

Според юриста, в практиката на американското законодателство е призоваването на свидетели за даването на устни показания по разглежданото дело: но тя така и не е получила призовка.

«Предполагам, че по принцип всички знаят всички отговори, които мога да дам, затова те са неизгодни за тях», отбеляза Веселницкая.

Тя съобщи още за готовността си да пристигне във Вашингтон, но при условие, че властите в САЩ й гарантират сигурността при пребиваването й в страната.

«Всички тези мръсни институции, интриги…ми позволяват да се предпазвам от нормално пресичане на границата.

Затова, когато се поставя въпроса за моите показания, изпратих в сената питане за това, че, ако се наложат моите показания под формата на лично присъствие, то, ако не ми гарантират сигурността да се придвижвам из страната и да се върна в Русия, предлагам да се разгледа въпроса за видеопоказания», заяви Веселницкая.

Припомняме, че по повод срещата със сина на президента на САЩ Доналд Тръмп-младши, Веселницкая даде интервю за сайта News Front.

Тагове: ; ; ;