Пътната полиция в Германия спря транспортен конвой с американски гаубици М109, който бе тръгнал от Полша.

Поради многобройните нарушения на конвоя му е отказано придвижването, съобщи полицията от Саксония.

Американская военнослужащая. Архивное фото
Отбелязва се, че експедиционната компания е трябвало да достави шест гаубици по поръчка на армията на САЩ.
Но около град Баутцен конвоят е бил спрян от сътрудниците на полицията.
По време на проверката се изяснило, че компанията няма цяла поредица от документи, необходими за транспортирането, а също са били нарушени нормите за превозване на товари от такъв вид.
Освен това, шофьорите на тежките автомобили, на които били поставени гаубиците, не спазвали режима за сън и бодърстване.
Понастоящем транспортирането на конвоя се намира на специална спирка и може да продължи движението си едва след като всички изисквания за превозване на дадената категория товари бъдат изпълнени.
Експедиционната компания и шофьорите ще трябва да платят глоба, се отбелязва в съобщението на полицията.
По-рано бе съобщено, че «Разрушените отношения» между Москва и Вашингтон са най-голямата заплаха за света, само заедно двете страни могат да спрат разпространението на ядреното въоръжение, счита главата на МВнР на Германия Зигмар Габриел.
Вид на здание Капитолия в Вашингтоне
Само САЩ и Русия заедно могат да предотвратят по-нататъшното разпространение на ядреното оръжие.
Ако отношенията между Вашингтон и Москва не се подобрят, нашите деца ще растат в опасен, свят на хаос, препълнен с ядрено оръжие», заяви дипломатът в интервю за изданието  Bild am Sonntag.

Габриел добави, че президентът на САЩ Доналд Тръмп увеличава военните разходи и занижава харчовете за сътрудничество с цел развитие.

С това той провокира появата на милиони нови бежанци, счита германският министър.

«Германия трябва да стане сила в света, а не да тича след плановете на Тръмп по въоръжаване, както това прави, за съжаление, канцлерът на Германия Ангела Меркел», отбеляза Габриел.

Петя Паликрушева за News Front

 

Тагове: ; ; ;