11 януари 2018-Нюз Фронт.

Полското правителство може да предприеме мерки за излизане от Европейския Съюз в случай, че страната престане да получава финансиране от организацията, заяви главата на Евопейският Съвет Доналд Туск, предаде изданието The Telegraph.

 

 

Според думите на Туск, за управляващата партия » Право и справедливост» в Полша, изгодата от членството на страната в Европейския Съюз се свежда към получаването на средства, а преимущества като общи пазари, правов режим и гарантирана сигурност, нямат значение.

По начина, по който се изразява господин Туск, ясно звучи искрено огорчение от меркантилното поведение от страна на Полша по отношение на членството, и искрена наивност, че членството има преимущества, имайки предвид миграционната криза и всички проистичащи с нея последствия, а и не само.

Той поясни, че докато Полша продължава да получава финансиране от ЕС, за властите на страната, за нея членството има значение.

» Не ми е трудно да си представя ситуация, в която Полша ще се окаже в числото страни влагащи средства в ЕС, и тогава полското правителство ще реши, че е дошло време да пита гражданите си, искат да ли да виждат страната си в състава на ЕС. Апосле властите ще приложат всички усилия, за да убедят поляците в това, че е време да се приключва членството»- цитират думите на Туск от изданието.

 

 

Все повече ЕС започва да напомня на секта, в която част от членовете започват да се събуждат от зомбирането и искат да се измъкнат. И с все по-трудно става за ЕС да поддържа илюзията, че всичко е наред, и колко е хубаво да си член.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;