Русия и Иран трябва  да изпълнят своите ангажименти като гаранти на сирийското мирно регулиране и да спрат придвижването на сирийската правителствена армия в зоната на деескалация в сирийската провинция Идлиб, заяви главата на МВнР на Турция Мевлют Чавушоглу.

 

«Силите на режима се предвиждат напред в Идлиб. Русия и Иран трябва да изпълнят ангажиментите си и да ги спрат. Ние вчера извикахме представители на Русия и Иран и им направихме съответното изявление», каза Чавушоглу в интервю за агенция  Anadolu.

Той добави, че ВС на Турция са започнали да разполагат четвърти наблюдателен пункт в най-големия район в Идлиб, намиращ се под контрола на умерената сирийска опозиция.

Както бе съобщено по-рано атакуващите руските военни бази в Хмеймим и Тратус безпилотни летателни апарати са излетели от зоната за деескалация в Идлиб, контролирана от частите на «умерената опозиция».

Отбелязва се, че във връзка с това Министерството на отбраната на Русия е изпратило писмо до началника на генералния щаб на ВС на Турция Хулуси Акар и до ръководителя на Националната разузнавателна организация на страната Хакан Фидан.

Руското военно ведомство коментира изявлението на представителя на Пентагона за достъпността на дроновете на свободния пазар.

«За да бъде програмиран контролът над управлението на безпилотни летателни апарати, трябва да е налице прилична инженерна подготовка в една от развитите страни.

Затова изявлението на представителя на Пентагона, че всички тези технологии са леснодостъпни и са на свободния пазар, предизвикват не само нашата загриженост, но и законния интерес: за какви технологии става дума, къде се намира даденият пазар и каква спецслужба там търгува с данни от космическото разузнаване», заявиха от Министерството на отбраната на Русия.

От руското ведомство подчертаха, че «само до неотдавна терористите не разполагаха с подобна техника».

«Нещо повече, това ни принуждава да погледнем по нов начин на странното съвпадение, защото в момента на атаката на БПЛА от терористите над руските военни обекти в Сирия над акваторията на Средиземно море повече от четири часа на височина 7 хиляди метра кръжеше между Тартус и Хмеймим именно разузнавателният самолет на ВМС на САЩ «Посейдон», подчертаха от руското Министерство на отбраната.

По-рано представителят на Пентагона Адриан Ренкин-Галоуей заяви, че използваните за атаката над руските военни обекти в Сирия безпилотни самолети са леснодостъпни и са на свободен пазар.

Министерството на отбраната на Русия публикува снимки на безпилотните летателни апарати, с помощта на които терористите извършиха нападение над авиобаза Хмеймим и пункта на ВМФ в Тартус.
Минобороны опубликовало фотографии атаковавших Хмеймим и Тартус беспилотников

  • Бойците първоначално масирано използвали БПЛА самолетен тип, изстреляни от далечина над 50 км с използването на съвременни технологии за управление по спътникови координати, заявиха от Министерството на отбраната

Посмотреть изображение в ТвиттереПосмотреть изображение в ТвиттереПосмотреть изображение в Твиттере

 Системой обеспечения безопасности авиабазы  и пункта материально-технического обеспечения  России в г. Тартус в ночь с 5 на 6 января 2018 успешно сорвана попытка атаки террористов с массированным использованием  http://s.mil.ru/2AGEK8G 

Съобщава се, че всички участващи в атаката безпилотници на терористите са били снабдени с биометрични датчици и уреди за определяна на височината.
В самоделните взривни устройства на терористите, прикрепени към безпилотните самолети са използвани взриватели чуждестранно производство.
От Министерството на отбраната на Русия отбелязват, че използваните при атаката на БПЛА, са били получени от страни с високо ниво на развитие на технологиите за спътникова навигация и отдалечено управление…
По-рано бе съобщено, че е предотвратена атаката на терористите с употребата на дронове в Сирия.
Петя Паликрушева за News Front

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;