10 януари 2018-Нюз Фронт.

За новия американски проект «ИДИЛ 2» и за плановете на САЩ в «борбата с тероризма».

Международната коалиция и подконтролните й въоръжени формирования в Сирия провеждат агресивна информационна кампания срещу Русия.

Неотдавна групировката  «Джейш Магавир ат-Тура» («Нова сирийска армия») разпространи съобщение, в което се казва, че руската страна е отхвърлила предложение от западните държави за провеждане на съвместна «чистка» по пустинните райони на Сирия от бойците.

Един вид, мухата е пусната.

На страницата на  «Hammurabi_News» в социалната мрежаTwitter е публикуван документ, в който е отбелязано, че с усилията на разузнаването на страните от коалицията и » Новата сирийска армия» в пустинята Бадия са намерени източници на заплаха от » Ислямска държава».

 

 

В съответствие с представената индормация, оцелелите бойци от ИДИЛ са съсредоточчени между Ефрат и военната база на САЩ в района на населеният пункт Ет-Танф. В текстта е цитиран коментар на офицер от международната коалиция ( името и званието на военния не са посочени, разбира се), в който се казва, че САЩ и съюзниците им смятат да присъстват в Сирия докат местното население има нужда от тях. Колко мило, от тяхна страна.

Имайки предвид отсъствието на подпис от официално лице в документа, а също и заявената по въпроса позиция от страна на Министерството на отбраната на Русия, и военно-политическото ръководство на страните от коалицията, може да се предположи, че става въпрос за разпространение на «фейкова» новина от страна на «опозицията», чийто цели са напълно очевидни.

 

Сега към фактите. Военното присъствие на възглавяваната от Съединените Щати коалиция, се осъществява под предлог за борба с терористичната групировка ИДИЛ.
Нееднократно изплуваха факти, снимки и видео, в това число и от Министерството на отбраната на Русия, които свидетелстват за прякото взаимодействие между САЩ и ИДИЛ.
Въпреки че отричат тези връзки, фактите си остават факти.
И докато нагло, и против волята и съгласието на Сирия, САЩ се разполагат в страната, подобни нови заявления за останалите в Сирия огнища на псевдо-халифата, от една страна могат да бъдат разглеждани като опит да бъде оправдано американското присъствие на сирийска земя, в това число наличието на американски военни бази, доставките на оръжие и обучението, което извършва Пентагонът на въоръжените ( от САЩ) групировки в арабската република.
Иначе за пред хората всичко това е «за борба с тероризма». 
От друга страна, по такъв начин САЩ се опитват да дискредитират успешните действия на правителствените сили на Сирия и Русия, които разгромиха успешно проектът  » Ислямска държава» в края на изминалата година.
Особено внимание заслужават опитите на западните медии и политици да убедят обществеността, че всички опити да се постигне сътрудничество с Москва са пресичани от руска страна. Един вид, Русия не иска да помага в борбата с тероризма, и едва ли не пречи. Смехотворно, действително предвид успехите на Русия, но тук с медиите се работи по правилото » една лъжа повторена 100 пъти…», колкото и да е абсурдна.
Страните членки на ЕС и особено тези от пост-съветското пространство са подложени на масиран информационен натиск, и САЩ не жали средства и ресурси за максималното зобиране на населението, доколкото това е възможно.
За целта, САЩ в края на миналата година отдели нов «залък» от бюджета си, от порядъка на 4,8 милиарда долара за борба с «руското влияние».
Освен платените медии, ЦРУ и прилежащите структури се хвърлиха и в борба със социалните мрежи.
Там, свободата на словото и това, че хората споделят видео, снимки, мнения, материали и информация, които платените медии се опитват да скрият, доста усложни задачата по рисуване на «руска заплаха» и внедряване на русофобия.
И докато информационната война върви с пълен ход, САЩ ближат рани от проваленият проект «Ислямска държава» и бързат да създадат нов подобен.
Статусът на » Нова сирийска армия» ( звучи съвсем непретенциозно и леко подвеждащо дори, тук се действа и на асоциативно ниво, тоест новите бойци, да се асоциират със Сирия, и така нататък).
» Нова сирийска армия» и наставниците й, както и страните участващи в «стабилизацията» на ситуацията в Сирия продължават да предизвикват големи съмнения.
Припомняме, че по-рано началникът на Генералният щаб на руските Въоръжени сили Валерий Герасимов съобщи за подготовка на бойците  от «Джейш Магавир ат-Тура» познайте къде? На военните бази на САЩ в района на населените пунктове Ер-Танф ( на юг от провинция Хомс) и Еш-Шадади ( юго-източната част на провинция Хасека.
Както  съобщи руският военноначалникът, а излишно е да казваме, че за разлика от САЩ Русия винаги оперира с проверена и точна информация, на тероторията на американските военни обекти се намират не по-малко от 1000 терористи от » Ислямска държава», извозени, или нека кажем евакуирани от Рака и юго-източните райони на Дейр-ез-Зор.
Освен това, за последните няколко месеца арабските и ирански информационни агенции нееднократно съобщаваха също за евакуацията на полеви командири от групировката «ИДИЛ» в северо-източна Сирия, със специалното участие на авиацията на САЩ. Иначе, за пред хората се борят с тероризма.
Ако резюмираме, изложеното накратко до тук и сметнем две и две, формированието «Нова сирийска армия» може да се нарече още клонинг, или ребрейдинг, тоест, новия американски проект » ИДИЛ 2″.
В тази връзка «фейковите» съобщения за наличието на радикали в пустинните район на Сирия, с които САЩ уж планиат да се борят и за това е необходимо още да се позадържат в Сирия с базите си, военните си и оръжия, колкото е необходимо, за да помагат.
Тоест, заформя се » ИДИЛ-2″-нова американска продуция, след неуспешната пилотна версия. Сега каквото е останало от «ИДИЛ», САЩ старателно подбира, тренира и пуска в обръщение.
Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;