Руското военно ведомство коментира изявлението на представителя на Пентагона за достъпността на дроновете на свободния пазар.

«За да бъде програмиран контролът над управлението на безпилотни летателни апарати, трябва да е налице прилична инженерна подготовка в една от развитите страни.

Затова изявлението на представителя на Пентагона, че всички тези технологии са леснодостъпни и са на свободния пазар, предизвикват не само нашата загриженост, но и законния интерес: за какви технологии става дума, къде се намира даденият пазар и каква спецслужба там търгува с данни от космическото разузнаване», заявиха от Министерството на отбраната на Русия.

От руското ведомство подчертаха, че «само до неотдавна терористите не разполагаха с подобна техника».

«Нещо повече, това ни принуждава да погледнем по нов начин на странното съвпадение, защото в момента на атаката на БПЛА от терористите над руските военни обекти в Сирия над акваторията на Средиземно море повече от четири часа на височина 7 хиляди метра кръжеше между Тартус и Хмеймим именно разузнавателният самолет на ВМС на САЩ «Посейдон», подчертаха от руското Министерство на отбраната.

По-рано представителят на Пентагона Адриан Ренкин-Галоуей заяви, че използваните за атаката над руските военни обекти в Сирия безпилотни самолети са леснодостъпни и са на свободен пазар.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;